Még nem ÁFA 365 Klub tag? Részletekért kattintson IDE! Belépés ÁFA 365 Klub tagoknak
FORDÍTOTT ADÓZÁS 2024 (Videó)
Belföldi és határon átnyúló fordított adózás
Értékesítés: 2024. november 30-ig. Megtekintés: 2025. március 31-ig.
SZAKMAI KONFERENCIA, KÉPZÉS
RÉSZLETES TEMATIKA
INTERNETES JELENTKEZÉS

Időpont:

Videó felvételének időpontja: 2024. október 3. (csütörtök)

VIDEÓ

4 db videó, 5 óra tananyag

videó

Kényelmesen otthonról vagy az irodából utólagos/késleltetett megtekintéssel. Utólagos/késleltetett megtekintés a részvételi díj kifizetése után kapott egyedi felhasználónévvel és jelszóval. Háttéranyag elektronikus formában. A késleltetett megtekintés azt jelenti, hogy az előadás időpontja (2024. október 3.) után leghamarabb 7 nappal (2024. október 10.) lehet a videót először megnézni, innentől kezdve legkésőbb 2025. március 31-ig lehet ingyenesen a videót korlátlan alkalommal megtekinteni. Fontos! Az értékesítés 2024. november 30-án zárul.

Előadó(k):

Dr. Csátaljay Zsuzsanna
áfa szakértő, jogász
Saját adótanácsadó cégének, a Csátaljay-Consulting Kft.-nek az ügyvezetője, emellett 2007 óta a Deloitte Zrt. Adó- és jogi tanácsadás részlegének külső tanácsadó munkatársa. Ezt megelőzően tizennyolc éven át az APEH Általános Forgalmi Adó Osztályának szakmai vezetője volt. Az elmúlt években részt vett az áfa-szabályozás kidolgozásában, joggyakorlatának kialakításában. Számos általános forgalmi adó és számlázás tárgyú szakkönyv, publikáció szerzője, továbbá rendszeres előadója szakmai konferenciáknak, előadásoknak.

Helyszín:

ONLINE

Részvételi díj:

30% kedvezmény 2024. november 15-ig!

Alap részvételi díj (kedvezmények nélkül): 34.900 Ft + áfa/fő
Új jelentkező weboldalon keresztül (30% kedvezmény): 34.900 Ft + áfa/fő helyett 24.430 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több új jelentkező weboldalon keresztül (30% kedvezmény): 34.900 Ft + áfa/fő helyett 24.430 Ft + áfa/fő
Ügyfél weboldalon keresztül (30% kedvezmény): 34.900 Ft + áfa/fő helyett 24.430 Ft + áfa/fő
Kettő vagy több ügyfél weboldalon keresztül (30% kedvezmény): 34.900 Ft + áfa/fő helyett 24.430 Ft + áfa/fő
Ki számít ügyfélnek?

A Vezinfó Kft. ügyfelének számít az a személy (cég vagy intézmény), aki (amely) már legalább egyszer jelentkezett egy előadásra vagy megrendelt egy kiadványt, valamint a jelentkezésnél elfogadja az ÁSZFet és az Adatvédelmi Nyilatkozat-ot.

Forgatókönyv:

Az áfa mértéke: 27%. Az előadás díja költségként elszámolható.

Tematika:

A fordított adózás csak akkor alkalmazandó, ha teljesülnek a fordított adóztatás egyéb feltételei is, vagyis az érintett felek mindegyike belföldön nyilvántartásba vett adóalany, ugyanakkor egyiküknek sincs olyan jogállása, amely alapján az adó fizetése ne lenne tőle követelhető. Az adóhatóság az áfa-ellenőrzések során kiemelten vizsgálja az ellenőrzés alá vont adóalany által befogadott számlák hitelességét.

A szakmai napon egyrészt szó lesz a belföldi fordított adózás feltételeiről, az így kezelendő ügyletekről, amelyek közül hangsúlyos szerepet kap az ingatlan-értékesítéssel és az építőiparral összefüggő fordított adózás, de az egyéb fordított adózású esetkörökről is lesz szó. A belföldi fordított adózású előleg kezelésén kívül az ügyletek bevallásban való szerepeltetésén át az adólevonási és adóbevallási szabályokról is beszélünk. Szó lesz arról is, hogy a pénzforgalmi adózással adózó adóalanyoknak hogyan kell kezelniük a fordított adózású számlákat. A határon átnyúló fordított adózás szabályait is megtárgyaljuk gyakorlati szemszögből megközelítve, érintve azt a kérdést is, hogy milyen esetekben kell más tagállamban adószámot váltani és mely esetben nincs erre szükség azért, mert a magyar adószámról fordított adózással kell kiállítani a számlát.

Tematika:

A fordított adózás két fajtája: a belföldi és a határon átnyúló fordított adózás szabályainak, feltételeinek ismertetése

Belföldi fordított adózás

A belföldi fordított adózás esetkörei, személyi feltételei

Építőipari fordított adózás két fajtája – Miért fontos, hogy generálkivitelezőként ingatlannyilvántartásba bejegyzendő ingatlant készre felépítünk vagy csak rész munkákat végzünk?

Alvállalkozói láncok eltérő minősítése az egyes építőipari fordított adózású esetkörökben

■ Építési tartalmú és az egyéb hatósági engedélyköteles munkákra vonatkozó eltérő szabályok – Hatósági engedélyköteles építési munka fogalma

Nyilatkozattételi szabályok a fordított adózásnál

■ Ingatlan-értékesítésnél felmerülő egyenes-fordított adózás

Egyéb belföldi fordított adózású ügyletek (munkaerőkölcsönzés, felszámolás alatt álló cég fordított adózása, fordított adózás a zálogtárgyakra vonatkozóan, hulladék, gabona, vas- és acéltermék stb.)

■ Fordított adózású előleg kezelése

A bevallásban való szerepeltetés

Levonási jog

Adólevonás tárgyi feltétele

■ Fordított adózású számla

Pénzforgalmi adózást alkalmazóknak hogyan kell kezelni a fordított adózású ügyleteket?

Határon átnyúló fordított adózás

A határon átnyúló fordított adózás feltételei, szabályai

■ Mikor lehet más tagállami adóalany felé fordított adózással számlázni és mikor harmadik országbelinek?

A letelepedettség és az adószám jelentősége

■ Mely esetekben nem alkalmazható a határon átnyúló fordított adózás, hanem helyette adószámot kell váltani más tagállamban?

Határon átnyúló fordított adózású számla

■ Bevallásban való szerepeltetés

Levonási jog a határon átnyúló fordított adózásnál

■ Előleg kezelése a határon átnyúló fordított adózású ügyleteknél

Jelentkezési feltételek

A részletes jelentkezési feltételeket az ÁSZF (Általános Szerződési Feltételek) és az Adatvédelmi nyilatkozat tartalmazza. A legfontosabb tudnivalók:

Ez a meghívó ajánlatnak minősül, a jelentkezés az ajánlat elfogadásának számít és fizetési kötelezettséget von maga után. A jelentkezési lap kitöltője és aláírója kötelezi magát, hogy a jelentkezés elfogadása esetén a részvételi díjról részére e-mailen megküldött díjbekérőt az azon szereplő fizetési határidőig átutalással vagy bankkártyás fizetéssel kiegyenlíti. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében regisztráljuk és a díjbekérő megküldésével a lent megadott e-mail címre igazoljuk vissza. A rendezvény napján készpénzfizetés is lehetséges, kérjük, erre vonatkozó igényét a jelentkezési lapon előre jelezze. A kiegyenlítés után a rendezvény helyszínén adjuk oda a végszámlát. A Vezinfó Kft. megkéri a kedves résztvevőt, hogy az átutalás bizonylatának másolatát a biztonság kedvéért szíveskedjék magával hozni. Lemondást csak írásban fogadunk el a rendezvényt megelőző 2. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50% + áfa költségét kiszámlázzuk. Lemondás hiányában a teljes részvételi díjat kiszámlázzuk. Amennyiben a jelentkező az előadáson a részvételi díj befizetése ellenére nem vesz részt, és az előadás előtti 2. munkanapig a részvételét írásban nem mondta le, a részvételi díj 70%-át költségtérítésként felszámítjuk és visszatartjuk, vagy más képzésre történő jelentkezés átirányítását rugalmasan kezeljük. A jelentkező adatai megadásával hozzájárul ahhoz, hogy a Vezinfó Kft. a jövőben e-mailen személyre szólóan küldjön az előadásairól, kiadványairól tájékoztatókat. Szervező fenntartja magának a jogot, hogy nem megfelelő érdeklődés vagy egyéb nem várt esemény (pl. előadó betegsége, áramszünet, időjárási viszonyok) esetén a képzés elmarad ez esetben további részvételi lehetőséget Jelentkező részére biztosítunk. Jelentkező ezen túlmenően további anyagi igénnyel ezért nem léphet fel.

INTERNETES JELENTKEZÉS